Zorg

Thuiszorg

De keuze voor een specifieke woon- en zorgomgeving is een groot goed. Door Santé Partners, onze samenwerkingspartner, wordt thuiszorg geleverd aan huurders en kopers van appartementen in het park van Huize Het Oosten. Bekende, vertrouwde gezichten leveren warme professionele zorg aan onze bewoners.

Huishoudelijke hulp

Voor bewoners die hulp kunnen gebruiken in de huishouding biedt Huize het Oosten hulp aan huis.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlHuize Het Oosten is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Verpleeghuiszorg de Rubenshof

Het gebouw de Rubenshof heeft een vleugel met 75 appartementen waar verpleeghuiszorg wordt geboden. Ook hebben wij een verpleegunit van tien appartementen voor ouderen met dementie. Wij bieden deze intensieve zorg aan mensen die daarvoor een indicatie hebben van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

De appartementen in de Rubenshof zijn beschikbaar voor vrijmetselaren en niet-vrijmetselaren. In de Rubenshof wonen mensen die op meerdere gebieden begeleiding en verzorging nodig hebben; de bewoner bepaalt, zo nodig samen met naasten, wat dat voor hem of haar inhoudt. Medewerkers ondersteunen de bewoner waar hij/zij dit nodig heeft.

Bewoners hebben een ruim éénpersoonsappartement met een zit/slaapkamer, een kitchenette en een ruime eigen badkamer. De appartementen zijn ongeveer 35 m2. De bewoners beschikken over centrale faciliteiten als bibliotheek, winkel, ontmoetingsruimte en restaurant. Er zijn bovendien regelmatig activiteiten.

Jan Lievens

Op de begane grond van de Jan Lievens hebben wij een aparte afdeling met tien appartementen voor mensen met dementie die nog actief in het leven (willen) staan. Hier bieden wij beschermd wonen met intensieve dementiezorg. U huurt hier een ruim éénpersoonsappartement van ongeveer 50 m2 met een eigen badkamer en terras. U ontvangt zorg via het Volledig Pakket Thuis.

Dagactiviteiten en dagbesteding Karel Appelhof

De Karel Appelhof helpt u op een actieve en creatieve wijze invulling te geven aan uw dag wanneer u dat zelf niet meer zo goed kunt, in een sfeer waarin u zich herkent. U ontmoet gelijkgestemden, zo is er veel aandacht voor kunst en cultuur en worden maatschappelijke thema’s aan de hand van de ochtendkrant besproken. Deze extra ondersteuning is bedoeld voor mensen die thuis wonen en een zorgindicatie hebben voor (beginnende) dementie. U woont in een appartement van Huize het Oosten of daarbuiten. U krijgt professionele begeleiding en verzorging, als dat nodig is. U kunt meedoen aan activiteiten en een of meer dagen of dagdelen per week naar de Appelhof komen.

Volledig pakket thuis (in de appartementen van)

Huize Het Oosten biedt de mogelijkheid van een Volledig Pakket Thuis (VPT): een volledig pakket van zorg op maat in uw eigen vertrouwde woonomgeving. U kunt blijven wonen waar u woont. Met een indicatie voor zorg met verblijf kunt u ervoor kiezen om verpleeghuiszorg thuis te ontvangen. In het Volledig Pakket Thuis (VPT) zitten persoonlijke verzorging en/of verpleging, voldoende toezicht en bescherming, maaltijden, huishoudelijke verzorging en enige recreatieve activiteiten.

Gespecialiseerde medische en paramedische dienstverlening

Huize Het Oosten heeft een specialist ouderengeneeskunde die 24 uur per dag bereikbaar is voor de bewoners uit het verpleeghuis. Daarnaast twee fysiotherapeuten, een ergotherapeut, een diëtist en een psycholoog. Dit is een samenwerking met zorgorganisatie Warande.