Wonen

Prettig wonen

Iedere bewoner kan het leven blijven leven zoals hij of zij dat gewend is, in de sfeer en vrijheid die hem of haar het leven lang bekend is.

De 24-uurs bereikbaarheid van medewerkers voor acute situaties zorgt voor een gevoel van veiligheid. De alarmering (optioneel), hulp bij het huishouden en de overige dienstverlening (zoals huisarts, tandarts en apotheek op het terrein, ons restaurant en de vele activiteiten) maken het wonen plezierig.

Sociaal

Kloppend hart van ons huis zijn het Atrium en de Tuinzaal, onder architectuur ontworpen. Hier treffen bewoners elkaar dagelijks en vinden uiteenlopende evenementen plaats zoals concerten en tentoonstellingen.

Andere ontmoetingsplaatsen zijn de maçonnieke ruimtes (de Tempel en de Voorhof), de Grote en de Kleine Tuinzaal, het restaurant met terras, de maçonnieke en algemene bibliotheek en het internetcafé.

Omgeving

Het terrein van Huize het Oosten is een prachtige parktuin met eeuwenoude bomen, bijzondere planten en oorspronkelijke lanenstructuur. Ook staan er mooie parkbanken.

Tijdens een wandeling door het park is het daar heerlijk toeven. In het park worden ook activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld jeu de boules, of een picknick. Bij de Tuinzaal bevindt zich een groot en zonnig terras.

Huize Het Oosten is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Station Bilthoven is op loopafstand (450 meter). Ook het centrum van Bilthoven ligt vlakbij met diverse winkels. Het centrum van de stad Utrecht is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

“Elke week hebben we repetities voor ons jaarlijkse toneelstuk.
Dit jaar heb ik de hoofdrol.”

Betrokken bewoners

Bewonersvereniging De Huiskring stelt zich ten doel de onderlinge contacten tussen bewoners van Huize Het Oosten te stimuleren, de algemene belangen van de bewoners te behartigen en activiteiten aan te bieden die passen in de cultuur van ons huis. U kunt geheel op uzelf wonen en indien gewenst gebruik maken van het aanbod dat er is.

Huurdersvereniging
De huurdersvereniging Huize Het Oosten heeft als doel de belangen te behartigen van de hurende bewoners van Huize Het Oosten. Het wettelijke kader waarbinnen de vereniging werkt is vervat in de Wet op het Overleg Huurders Verhuurder.

Vereniging van Eigenaren (VvE) Parkflat “Jan van Eijck”
De belangen van de bewoners van Parkflat Jan van Eijck worden behartigd door een Vereniging van Eigenaren.

Vereniging van Eigenaren (VvE) Mondriaan Staete
De belangen van de bewoners van de Mondriaan Staete worden behartigd door een Vereniging van Eigenaren.

Woningen

In het park van Huize het Oosten bevindt zich een aantal appartementcomplexen. Het gaat om huur- en koopwoningen.

Alle woningen worden gekenmerkt door kwaliteit, service, privacy en rust. De meeste complexen hebben een parkeergarage. Alle complexen liggen fraai in het park en zijn via een verbindingsgang verbonden met het hoofdgebouw van Huize het Oosten.