Geschiedenis

Huize het Oosten is tot stand gekomen op particulier initiatief van leden van de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden. Door het gebrek aan woningen werd het Huis opgericht als ‘passend verblijf’ voor oudere vrijmetselaren. Op 19 mei 1955 is Huize Het Oosten officieel geopend.

Ieder jaar vieren we de verjaardag van het huis. We eten asperges op de traditionele manier en als toetje aardbeien, met ijs en slagroom. Dit is één van de vele tradities die Huize Het Oosten maakt tot wat zij is; een huis voor een bijzondere doelgroep die zijn eigen leefsfeer maakt, die vooral zelf vorm geeft aan de dagelijkse activiteiten en dat op traditionele wijze doet sinds 1955.

Toekomst

De eigen cultuur vormt de grondslag voor de toekomst van Huize Het Oosten. Ons doel is een duurzame leef-, woon- en zorgomgeving voor senioren te bieden gebaseerd op maçonnieke waarden. Deze omgeving vormt een unieke weerspiegeling van de denk- en levensstijl van onze bewoners en gasten. Ook voor mensen die affiniteit hebben met onze waarden en denk- en levensstijl is wonen in Huize het Oosten mogelijk. Voor hen is er eerst een gesprek met de commissie van toelating.